20100305

XX kromozomu hakkında ipuçları


erkekler o kadar garip yaratıklar ki...

zekasından etkilendiklerim oldu ama hiç biri, bir kadının mantığını çözemediler. halbuki XX kromozomlarımıza bağlı olarak en zeki hatunun bile sahip olduğu, çıkış kapısı olacak ip uçları vardır.

misal bir kaç dakikanı ayırıp düşünebileceğin ufacık jestler hatun kişiyi mutluluktan öldürebilir.
ona onu düşündüğünü, onun senin için değerli olduğunu hissettirecek küçücük şeyler...

hatun kişiyi gözüne kestirdin fakat bir türlü dikkatini çekemiyorsun. farzedelim ki aynı okuldasınız. sabah biraz erken gidip masasının üzerine bir çiçek bırak. bir kaç gün sadece çiçek olsun. daha sonra çiçeğin altına notlar iliştirmeye başla. kendin hakkında ip uçları veren ve onun ruhunu okşayıcı şeyler... (bir parça yaratıcılık gerektirecek tabi bu er kişi için.) eğer ruhu içinde çürümeye yüz tutmadı ise zaten o da senin için not bırakacaktır masasına ve seni yönlendirecektir. bence güzel bir başlangıç...

hatun kişiyi kendine küstürdün mü? (aferin iyi yapmışın!)
hiç beklemediği bir anda karşısına çık. (yanında onun için anlam ifade eden, onu mutlu edeceğini düşündüğün bir şey bulunması daha etkileyici olur.) haftanın belli günleri, belli saatlerde gittiği bir yer varsa onun önünde bekle mesela. ya da x günü için yaptığı plandan haberdarsın, diyelim 7.15 vapuru ile karşıya geçecek. git iskelede bekle. evini biliyorsan okuldan dönüş saatinde kapısının önünde konuşlan. (tabi ailesi ile kalıyorsa bu alternatifimiz biraz risk arzediyor.)

gerçekten bunlar önem arz eder hatun kişisi için. duygusalitemizden ve (duygusalite ne lan!) romantik filmlere olan düşkünlüğümüzden ötürü bu tip inceliklere tav oluruz. 'ay gerizekalıya bak!' diyecek kadar 'gerizekalı' ise recep ivedik'i promosyon olarak vericem zaten ben ona. söz.

aylardır yazmayı planladığım yazılardan biri idi. hatta bir yazımın altına not düşmüştüm sanıyorum 'hatırlatın aklımda ele almak istediğim bir kaç konu var' diye. bir allahın kulu da hatırlatmadı orası ayrı dava.
bazen 'günlük' formatından çıkıp böyle yazılar yazmak da rahatlatıyor.
ama siyaset yok! ı ıh!
ağzımı açıp, gözümü yumuyorum ondan sonra bir daha kapatamıyorum ağzımı.

şöyle de bir dip not düşeyim; ciddi manada öküzlük edip, kendine sövdürecek kadar çileden çıkardı isen kızcağızı yukarıda yazdığım şeyleri yapmayı aklından bile geçirme. eğer cidden aklı başında bir hatun kişisi ise uçan tekme ile aklını başından alır benden söylemesi.

0 fikir fıtlatımında bulunulmuş: