20100326

KURBAN- Sahip ÇIKTI!



sonunda beklenen albüm çıktı. hafta başında Unkapanı'ndan dağıtıma başlandı.
söylenecek tek bir söz bulabiliyorum 'taş gibi' bir albüm olmuş.

önce albümün soundundan bahsedeyim;
eski Kurban soundundan çok daha sert bir Kurban görüyoruz karşımızda bu kez. rock-metal bile diyebiliriz aslında bu albüm için.
Sahip albümünün masteringi, amerikada metallicanın masteringini yapan şirket tarafından yapıldı. sanırım albümün sertliğini tahmin edebilmeniz için en açıklayıcı bilgi bu olur.
ses gerçek anlamda çok temiz çok kaliteli geliyor kulağa. (ki laptoptan dinliyorum yani)bu da fazladan haz veriyor insana.

şarkı sözlerinin konseptine gelirsek aynı eleştirel, lafını esirgemeyen Kurban'ı görüyoruz fakat bu sefer eleştiri okları farklı yöne çevrilmiş. geleceği ve geçmişi ile dünya sorunları ele alınmış. bu sorunlara sebebiyet verenler ve verecek olanlar tabiri caizse son derece 'sert' bir diller eleştirilmiş.
Deniz Yılmaz'ın tasavvufla çok yakından ilgilendiğinin belgesi gibi albümdeki şarkı sözlerinin büyük bir kısmı.
'hem albüm çok sert diyorsun, hem şarkı sözlerinde tasavvufun izleri var diyorsun, hatun sen ne diyorsun?' diyeceksiniz bana. öyle bir harmanlamışlar ki her şeyi insanın aklı başından gidiyor. 4 tane adam nasıl bu denli kaliteli bir iş çıkarmış ortaya diye şaşıp kalıyor insan. o dört adamın ciğerini bilen biri olarak ben dahi şaşırdım işin açıkcası.

albüm tasarımından bahsetmiştim bir kaç ay evvel fakat o tasarım harikasını avuçlarımın içine aldıktan sonra bir kez daha değinmeden geçemeyeceğim. türkiye'de şu ana kadar gördüğüm en iyi albüm tasarımı diyebilirim ben kendi adama. Burak Gürpınar yaratıcılığın doruklarına ulaşmış gerçekten. 'mağşalla' diyorum.
yanlız ilk gördüğüm andan beri gözüme batan tek şey albümün kapağındaki Kurban yazısı. 'kucbun' falan gibi görünüyor kanımca. hatta ibranice bilenler için farklı bir anlam kazanacakmışcasına bir imaj yarattı bende.
ilk basımdan 1000 adet albüm sürülmüş piyasaya, ikinci basımda tasarımın biraz daha değişeceği konusunda da bir ipucu vermiş olayım sizlere.

ve son olarak albüme genel bir bakış atacak olursak; her yiğidin harcı değil bu albümde anlatılmak istenenleri anlamak diyebilirim. o denli yoğun, baştan sona zeka ürünü olan sözlerle bezeli albüm. hele ki ismail yeğ kağ ların, serdar ortaçların uğruna ölündüğü bir memlekette yaşadığımızı hatırlarsak bu albümün satış rekorları kırmayacağı gün gibi ortada. zaten en başta kendilerini bu piyasada kurban seçmemiş mi bu adamlar, o sebeple 'KURBAN' olmamış mı zaten grubun adı.

ek olarak sizden bir ricam olacak pek sevgili okuyucularım.
LÜTFEN ALBÜMÜ ORJİNAL ALALIM!
piyasa fiyatı 13.90TL D&R online siparişte 11.99TL fakat 1 hafta içinde elime ulaşmış olacağını tahmin ettiğim bir kredi kartının D&R'da %25 indirimi var. online satışlarda da geçerli ise bu indirim 9TL'ye geliyor güzelim albüm ki sudan ucuz tabirinin tam karşılığı.
13.90TL'yi fazla bulduğu için bu kadar yazı yazdıran bir albümü almaktan vazgeçenler veyahut da o kadar emeği, alın terini hiçe sayıp internetten indirmeye kalkışacak olanlar benimle irtibata geçsinler çok rica ediyorum. elimden geleni yapacağım yeter ki siz Kurban dinlemek isteyin.

ve evet fanatiğim resmen abicim. siz nasıl tuttuğunuz takımı deliler gibi savunuyor, destekliyor, tek kelime laf söyletmiyorsunuz Kurban söz konusu olunca ben de aynen öyleyim işte.
yeminle söylüyorum onlar haklarını helal etseler de, ben bu kadar kolaylık sağmışken gidip korsan indirirseniz yakanıza yapışırım öbür tarafta benden söylemesi.

nice emek hırsızlığı yapmadığımız günlere...

D&R KURBAN-Sahip albümü satış linki aşağıdadır
http://www.dr.com.tr/Search.aspx?kw=kurban&gid=00002&criteria=5&media=999

4 fikir fıtlatımında bulunulmuş:

Adsız | 10 Ağustos 2010 10:45

Her zaman indrme yapan bn bu albumu yarn gdip alıcm inş. İmzalatma fırsatımda olur.

ben | 11 Ağustos 2010 16:14

geç bile kalmışsın. :)
sana albümü imzalatma imkanı sağlayabilirim. yeter ki orjinal al :)

Adsız | 29 Ocak 2011 16:34

albümü imzalatma imkanındn ben de faydalansam? :)nasıl ulaşıcz ki? :)

Adsız | 25 Haziran 2011 13:32

nolur son soruya cevp verin :)